Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Τα τελευταία χρόνια από την πλευρά της πολιτείας, των επίσημων παιδαγωγικών φορέων, των πανεπιστημίων, των εκπαιδευτικών γίνεται μια προσπάθεια για ομαλή μετάβαση από τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας προς τη δημιουργία δυναμικών μαθησιακών  περιβαλλόντων, με στόχο την ανακάλυψη της γνώσης με τρόπο βιωματικό, μέσα από το παιχνίδι ή μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες που θα εμπλέκουν ενεργά το μαθητή στην παιδαγωγική διαδικασία. Σημαντικό μέρος σε αυτή τη μετάβαση αποτελεί η χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία.
Βασική μας επιδίωξη, με τη δημιουργία αυτού του ιστολογίου είναι να προσφέρουμε μια δημιουργική διέξοδο στοχασμού, μάθησης, εξάσκησης
πάνω στις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για τη βοήθεια των μαθητών του δημοτικού σχολείου πάνω στο μάθημα των θρησκευτικών.

4 σχόλια:

  1. Πολύ σημαντικά όσα αναφέρεις. Εύχομαι καλή συνέχεια σε αυτή σου την προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η προσπάθειά σου...Είμαι σίγουρη ότι το ιστολόγιο αυτό είναι σε πολύ καλή πορεία ώστε να προσφέρει μία αξιόλογη δημιουργική διέξοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρίλαε πολύ καλή η προσπάθειά σου.Ελπίζω να το εμπλουτίσεις με δραστηριότητες που να αφορούν περισσότερο στους μαθητές και να είναι αξιοποιήσιμες στη διδακτική πράξη.Συγχαρητήρια πάντως και πάλι για την προσπάθειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή